Chalet Goedereede

Chalet Goedereede staat op een mooi aangelegd en heel rustig vakantiepark.Het is ruim opgezet en heeft een open karakter; rust en ruimte vindt u hier nog volop! Het chalet is rook- en huisdiervrij.

Boek nu!!!

De omgeving, wat is er te zien en te doen?

De grootste trekpleister is natuurlijk het strand dat zich op enkele kilometers van het park bevindt.
Of u nu in de winter wilt uitwaaien of in de zomer wilt zonnebaden, het strand trekt altijd!
Met de auto of fiets bent u snel op één van de mooie brede zandstranden. Op het strand is er bijna altijd wel een gezellig strandpaviljoen in de buurt. Ook de Brouwersdam biedt volop gelegenheid voor allerlei sportieve activiteiten op het water of op het strand (bijv. strandzeilen). En dan is er nog het Grevelingenmeer, niet voor niets zeer in trek bij surfers, zeilers en duikers.

Behalve zon, zee en strand is er véél natuur om van te genieten. In de nabije omgeving zijn verschillende natuurgebieden met de fiets of wandelend te verkennen. Ook vogelaars komen volop aan hun trekken! De badplaats Ouddorp bevindt zich op 4 km afstand en heeft een gezellige dorpskern met winkels, restaurants en terrasjes. Het visserdorpje Stellendam ligt ook op 4 km afstand, aan de voet van de Haringvlietsluizen en heeft een eigen visafslag en een zeehondenopvangcentrum (aSeal), dat zeker een bezoek waard is. Met de auto zijn het historische stadje Zierikzee, de moderne havens van de Tweede Maasvlakte, Hellevoetsluis met haar grote winkelcentrum en haar oude vestingstad met verschillende musea zeker de moeite waard. En uiteraard is er het hoogtepunt van de deltawerken: de Oosterscheldekering met delta(pret)park Neeltje Jans: een leuk dagje uit voor jong en oud. Bij slecht weer is het zwembad Aquamundo misschien een leuk idee. Zie voor meer informatie over het eiland het VVV.

Het stadje Goedereede

Het pittoreske Goedereede was in de Middeleeuwen een belangrijke havenstad met stadswallen. De naam Goedereede betekent dan ook “veilige haven”. Door de vele aanslibbingen moest de haven steeds worden verlengd, waardoor de bereikbaarheid slechter werd en de handel uiteindelijk verdween. Na het bedijken van de polders werd Goedereede een landbouwdorp en in 1953 werd ook de haven afgedamd om overstromingen te voorkomen. Scheepvaart is sindsdien niet meer mogelijk.
In Goedereede lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De oude patriciërshuizen, de travalje, de vroegere ambtswoning van paus Adrianus, de oude haven en de statige domtoren maken Goedereede een plek die je gezien moet hebben. Geniet van een kop koffie en een biertje aan een

CHALET GOEDEREEDE

info@chaletgoedereede.nl

+31(0)6 4617 3569

Doelweg 35, 3252 AJ Goedereede, chalet nummer 34

Chalet Goedereede

Translate »